Bert Egberts namens Stichting DORZ nieuw bestuurslid Duurzaamheid bij MKB-Nederland Regio Zwolle

Geplaatst op 11-07-2024

Als afgevaardigde van de Stichting Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ) neemt Bert Egberts bij MKB-Nederland Regio Zwolle de thema’s Circulaire Economie en Duurzaamheid op zich. Deze thema’s waren eerst onderdeel van de portefeuille van Marie-Louise van der Sande. Zij heeft per 1 juli afscheid genomen van haar rol als bestuurslid, omdat ze is gestopt als ondernemer. Marie-Louise blijft wel aan ons verbonden als adviseur toekomstige bedrijfslocaties.

Stichting DORZ werkt al enkele jaren samen met diverse ondernemersverenigingen in de Regio Zwolle. Samen pleiten ze voor meer actie en slagkracht op het gebied van duurzaam ondernemerschap en circulariteit in de regio Zwolle. Met de benoeming van Egberts als afgevaardigde van DORZ worden deze thema’s kracht bijgezet.

Jelle Weever, voorzitter van MKB-Nederland Regio Zwolle: “We bedanken Marie-Louise van der Sande voor haar tomeloze inzet. We hebben de afgelopen tijd goed nagedacht over de invulling van haar rol. Vooral omdat de thema’s circulariteit en duurzaam ondernemen inmiddels niet meer in de kinderschoenen staan. We zijn blij dat we de krachten verder kunnen bundelen met een toonaangevende stichting als DORZ. Hierdoor blijven we voorzien van actuele informatie over deze belangrijke dossiers en kan de regionale visie ten aanzien van duurzaam ondernemen nog zichtbaarder worden.”

Bert Egberts, algemeen bestuurslid van Stichting DORZ: “Duurzaamheid zit in het DNA van DORZ. We promoten circulair en duurzaam ondernemen, onder andere door koplopers in circulair ondernemen een podium te geven en te verbinden met MKB-ondernemers in de regio. Door de al heel sterke en aangename band met MKB-Nederland Regio Zwolle was het een logische stap om toe te treden tot het bestuur.”

Egberts benadrukt dat duurzaamheid voor MKB-ondernemers verder gaat dan circulariteit. “Van de 17 SDG-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld, gaan meerdere over duurzaam omgaan met mensen binnen een organisatie. De SDG-doelstellingen moeten wat ons betreft vandaag de dag onderdeel zijn van de bedrijfsvoering van ieder bedrijf. Die transitie kunnen we nu – samen met MKB-Nederland Regio Zwolle – flinke kracht bijzetten.”

Als eerste samenwerking voegen MKB-Nederland Regio Zwolle en Stichting DORZ vanaf 2025 hun ondernemersprijzen voor circulair ondernemen samen. Ook wordt MKB-Nederland Regio Zwolle vanaf nu onderdeel van de verschillende thema- en netwerkbijeenkomsten over duurzaam ondernemerschap die Stichting DORZ jaarlijks organiseert.

//Einde persbericht//

NOOT VOOR REDACTIE

Over MKB-Nederland Regio Zwolle
MKB-Nederland Regio Zwolle heeft ruim 200 direct aangesloten ondernemers en is vertegenwoordiger van bedrijven uit 135 brancheorganisaties. Van metaal tot detailhandel en van recreatie tot zakelijke dienstverlening, met ruim 3.500 bedrijven en organisaties in de regio. MKB-Nederland Regio Zwolle heeft een ondernemend bestuur met een groot netwerk, een ruime knowhow en kan het luisterend vermogen omzetten in daadkracht.

Voor meer informatie over MKB-Nederland Regio Zwolle kunt u contact opnemen met:

Nelly Pruim, secretariaat MKB-Nederland Regio Zwolle
info@mkbregiozwolle.nl
038 30 33 049 / 06 2871 2240

Over Stichting DORZ
DORZ is dé stichting voor circulair en duurzaam ondernemen in de Regio Zwolle, voor en door ondernemers. De stichting geeft koplopers in een circulaire en duurzame economie een podium en treedt op als ambassadeur, gids en sparringpartner in circulair en duurzaam ondernemen. Jaarlijks organiseert DORZ de uitreiking van de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle en diverse netwerkbijeenkomsten.

Voor meer informatie over de Stichting DORZ kunt u contact opnemen met: info@dorz.nl.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!