Alex Klein

Penningmeester
Bedrijf: Finance Experts
E-mailadres: alex.klein@finance-experts.nl
Lid sinds: April 2018

‘Samen komen we op voor de belangen van het midden- en kleinbedrijf in Regio Zwolle’

Wie is Alex de ondernemer?

Hoewel ik al ruim 32 jaar werk, ben ik pas sinds 2016 zelfstandig ondernemer. Van 1990 tot 2016 heb ik bij ABN AMRO ruime ervaring op financieel gebied opgedaan. Deze ervaring zet ik inmiddels alweer zes jaar in als zelfstandig adviseur bij bedrijfs- en vastgoedfinancieringen.

Wat is de corebusiness van je bedrijf?

Samen met mijn netwerk help ik mkb-ondernemers bij financieringsvraagstukken. Omdat banken de afgelopen jaren behoudender zijn geworden, spelen private investeerders uit mijn omvangrijke netwerk een steeds belangrijkere rol bij bedrijfsfinancieringen. Ik vind het prachtig om in de uitdagende en dynamische financiële wereld samen tot de beste oplossing te komen, waarbij ik klantgericht werk en me telkens vol passie inzet.

Waarom ben je in 2018 penningmeester geworden?

Omdat ik naast mijn reguliere werkzaamheden een bijdrage aan Regio Zwolle wil leveren. Ik ben zelf mkb-ondernemer, ik heb een financiële achtergrond en ik ben jarenlang penningmeester geweest bij een voetbalclub in mijn woonplaats Hasselt. Vandaar dat deze functie binnen MKB-Nederland Regio Zwolle natuurlijk perfect bij mij past. 

Wat is in jouw ogen het doel van MKB-Nederland Regio Zwolle?

Samen met mijn collega-bestuursleden zet ik me in voor het algemeen belang van ondernemend Nederland. In mijn ogen is dat van grote betekenis, want het midden- en kleinbedrijf is de kurk waar de BV Nederland, en dus ook Regio Zwolle, op drijft. Jacco Vonhof is een mooi boegbeeld voor onze landelijke organisatie en als bestuur zetten wij ons in om het midden- en kleinbedrijf in deze regio verder op de kaart te zetten.

Lukt dat een beetje?

Aangezien het ledenaantal de afgelopen jaren steeds verder stijgt, durf ik die vraag met een volmondig “ja” te beantwoorden. Dat heeft er denk ik alles mee te maken dat we thema’s behandelen die bij veel mkb-ondernemers spelen, zoals circulariteit, nieuwe energie, verduurzaming, internationalisering, het aanbestedingsbeleid van gemeenten en de ontwikkelingen binnen de retail-sector. We denken mee over standpunten, adviseren ondernemers en gemeenten en we organiseren diverse netwerkevents en informatiebijeenkomsten.

Wat leveren deze inspanningen uiteindelijk op?

De bevestiging dat we samen sterker staan. Niet voor niets is er een hoge opkomst bij de evenementen die wij organiseren, zoals de bijeenkomsten over stikstof, het aanbestedingsbeleid of cybersecurity. De mkb-ondernemers in Regio Zwolle zoeken ondersteuning bij hun corebusiness én een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Ik vind het mooi dat we daar als bestuur van MKB-Nederland Regio Zwolle een steentje aan bij kunnen dragen.

Maak een afspraak met MKB-Nederland Regio Zwolle

Wil je eerst een gesprek met ons, voordat je besluit om lid te worden? Dat kan! Maak via de CONTACT-button een vrijblijvende afspraak, zodat we de voordelen van het lidmaatschap mondeling kunnen onderbouwen en eventuele vragen van jouw kant kunnen beantwoorden.

CONTACT

De voordelen van een partnerschap

Als MKB-ondernemer heb je naast het lidmaatschap ook de mogelijkheid om partner van MKB-Nederland Regio Zwolle te worden. Dit partnerschap biedt je extra tools om jouw bedrijf nóg beter te profileren, waarbij wij samen met jou een maatwerkpropositie ontwikkelen. Benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Maak dan een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor een partnerschap te bespreken. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 038 - 30 33 049.

CONTACT

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!