Gerrit Berends

Lobbyregisseur
Bedrijf: MKB-Nederland regio Zwolle
E-mailadres: gberends@mkbregiozwolle.nl
Lid sinds: oktober 2022

‘Ik wil een actieve bijdragen leveren aan het ondernemersklimaat in Regio Zwolle’

Wat kan je over jezelf vertellen?

Ik ben 53 jaar geleden in Oldebroek geboren. Voor mijn studie woonde ik enkele jaren in Eindhoven, maar vervolgens kocht ik toch weer een huis in Oosterwolde. Ik ben namelijk echt een jongen van de Veluwe. In de afgelopen 25 jaar vervulde ik diverse functies bij bouwbedrijven en ontwikkelaars. De kennis die ik in al die jaren heb opgedaan, zet ik nu alweer twee jaar in als zelfstandig ondernemer bij mijn bedrijf Berends Bouwadvies.

Wat is de corebusiness van Berends Bouwadvies?

Ik sta mijn opdrachtgevers bij tijdens alle stappen van het bouwproces. Hierbij zorg ik ervoor dat aan de voorkant van het traject mooie kansen worden gecreëerd en dat deze vervolgens ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, zodat een gebouw optimaal rendeert. Als zelfstandige vind ik het super om uitdagende klussen aan te nemen en particulieren, ondernemers en gemeenten te begeleiden. Of het nu gaat om de ontwikkeling van luxe vakantievilla’s, de gebiedsontwikkeling van nieuwe woonwijken, het creëren van een prettige werkomgeving of een dorpshuis met sportzaal, appartementen en commerciële ruimtes. Daar krijg ik echt energie van.

Waarom ben je lobbyregisseur bij MKB-Nederland Regio Zwolle geworden?

Omdat ik het heel interessant vind om me verder te verdiepen in het bestuurlijke krachtenveld in Nederland. Vanuit mijn werkzaamheden voor bouwbedrijven en ontwikkelaars weet ik hoe ingewikkeld de besluitvorming is georganiseerd en hoeveel partijen vechten voor hun eigen belangen. Of het nu gaat om de aanpak van de stikstofcrisis, de energiecrisis of het ruimtegebrek op bedrijventerreinen. Voor de mkb-ondernemers in Regio Zwolle is het heel belangrijk dat MKB-Nederland Regio Zwolle waar nodig hard op de deuren klopt, zodat onze belangen worden meegenomen in de besluitvorming. Ik wil daar een actieve bijdrage aan leveren.

Onze regio staat voor diverse uitdagende opgaven. Hoe moeten deze worden opgelost?

Dat is een goede vraag. In mijn ogen is het belangrijk dat we ons als MKB-Nederland Regio Zwolle op de meest belangrijke thema’s focussen. We kunnen beter drie uitdagingen goed oppakken, dan 20 maar half/half. Daar ligt voor mij ook een belangrijke taak. Uit alle informatie die per aandachtsgebied voorhanden is, moet ik de belangrijkste input filteren en overdragen, zodat onze bestuursleden hun beperkte tijd niet aan het voorwerk besteden, maar direct met hun bestuurswerkzaamheden aan de slag kunnen. Daarnaast is het voor mij als lobbyregisseur belangrijk dat ik de boer opga en naast gemeentelijke bezoekjes ook contact leg met de lobbyclubjes in onze regio, zodat het netwerk van MKB-Nederland Regio Zwolle verder wordt uitgebreid.

Dat klinkt als een veelzijdige rol. Op welk moment ben je tevreden over jouw inbreng?

Als ik merk dat ik een bijdrage lever aan een beter ondernemersklimaat in Regio Zwolle. Dat klinkt misschien als een cliché, maar dit is echt heel belangrijk. De mkb-ondernemers in onze regio zijn druk met hun corebusiness en kunnen geen tijd en energie vrijmaken om zelf te gaan lobbyen voor hun belangen. Dat wil ik, samen met het bestuur, voor hen doen. Door ons zoals gezegd op de belangrijkste thema’s te focussen. Door de boer op te gaan. En door op deuren te kloppen, zodat we gehoord worden. En dat zal gebeuren, al moet ik wel 20 keer aankloppen.

Maak een afspraak met MKB-Nederland Regio Zwolle

Wil je eerst een gesprek met ons, voordat je besluit om lid te worden? Dat kan! Maak via de CONTACT-button een vrijblijvende afspraak, zodat we de voordelen van het lidmaatschap mondeling kunnen onderbouwen en eventuele vragen van jouw kant kunnen beantwoorden.

CONTACT

De voordelen van een partnerschap

Als MKB-ondernemer heb je naast het lidmaatschap ook de mogelijkheid om partner van MKB-Nederland Regio Zwolle te worden. Dit partnerschap biedt je extra tools om jouw bedrijf nóg beter te profileren, waarbij wij samen met jou een maatwerkpropositie ontwikkelen. Benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Maak dan een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor een partnerschap te bespreken. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 038 - 30 33 049.

CONTACT

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!