Joost Pleiter

Bestuurslid met thema Leefomgeving
Bedrijf: Pleiter Makelaars & Taxateurs
E-mailadres: jpe@pleiter.nl
Lid sinds: Juli 2020

‘We behartigen de MKB-belangen bij allerlei thema’s die in onze leefomgeving spelen’

Wat is de corebusiness van Pleiter Makelaars & Taxateurs?

We zijn een makelaarskantoor uit Oldebroek dat tevens over een taxatie-, rentmeester- en adviestak beschikt. Ons team van zes medewerkers is veelzijdig gespecialiseerd en ervaren. Samen richten we ons zowel op woningen, agrarisch onroerend goed, rentmeesterschap als advisering. Volgend jaar vieren we het 50-jarig jubileum van het familiebedrijf dat door mijn vader is opgericht. Zelf maak ik inmiddels alweer 16 jaar deel uit van het team.

Wat is karakteristiek voor Joost de ondernemer?

Ik sta weliswaar aan het roer, maar ik durf de leiding aan mijn team over te dragen. Op basis van mijn kennis en verbeeldingskracht kan ik strategisch goed vooruitdenken. Ik ben leergierig en kan situaties inschatten. Ik weet welke lijnen er in mijn werkgebied lopen en welke zaken er spelen. En ik kan complexe zaken op een behapbare manier vertalen naar concrete oplossingen.

Waarom ben je in 2019 bestuurslid geworden?

Allereerst omdat ik geïnteresseerd ben in het maatschappelijke speelveld en de partijen die daarin acteren. Daarnaast spreekt de portefeuille Leefomgeving mij aan. Op dit moment spelen er diverse boeiende, actuele en ook nijpende thema’s zoals het stikstofdossier, de woningbouwagenda en de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen. In mijn ogen is het belangrijk om hierbij het totaalplaatje in het achterhoofd te houden, want op het gebied van Leefomgeving zijn al deze zaken met elkaar verweven.

Hoe luidt jouw persoonlijke visie op de portefeuille Leefomgeving?

Wat bijdraagt aan het welzijn van de mensen in Regio Zwolle, draagt in de regel ook bij aan het welzijn van de MKB-bedrijven. Dat uitgangspunt hanteer ik bij ieder thema, of het nu gaat om de invulling van de schaars aanwezige ruimte of een onderwerp als het stikstofdossier. Ik haak aan bij alle mogelijke gesprekstafels en help graag mee om opgesteld beleid te vertalen naar concrete oplossingen die daadwerkelijk op microniveau kunnen worden gerealiseerd, waarbij we ervoor zorgen dat eventuele valkuilen worden vermeden.

In hoeverre helpt jouw achtergrond je bij de uitvoering van jouw taken?

In het algemeen kan ik zeggen dat ik door mijn werkzaamheden als makelaar, taxateur, rentmeester en adviseur goed weet wat er bij de mensen in het buitengebied leeft en speelt. Dat helpt me om als bestuurslid bij MKB-Nederland Regio Zwolle mijn waarnemingen te vertalen richting de lobby en de bestuurders op regionaal en landelijk niveau. In mijn ogen is dat belangrijk, want uiteindelijk moeten we samen voor een goed ecosysteem zorgen waarin het fijn leven, wonen én ondernemen is.

Doelstellingen 2022-2023

MKB-Nederland Regio Zwolle heeft op het gebied van de Leefomgeving de ambitie om ook in 2022 en 2023 samen met andere betrokken partijen alle mogelijke uitdagingen aan te pakken. De transitie op het gebied van het stikstofbeleid, de woningbouwagenda en de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen moet worden doorgevoerd vanaf de keukentafelgesprekken met MKB-ondernemers tot aan de bestuurlijke zoektocht die gedeputeerden in Regio Zwolle afleggen. Zodat prangende thema’s weldoordacht en op een praktische en uitvoerbare wijze worden aangepakt in onze regio.

Nevenfuncties:

  • Stikstof
  • Tafel leefomgeving regio Zwolle
  • BMAG
  • Voorzitter boerderijmuseum de Bovenstreek

Maak een afspraak met MKB-Nederland Regio Zwolle

Wil je eerst een gesprek met ons, voordat je besluit om lid te worden? Dat kan! Maak via de CONTACT-button een vrijblijvende afspraak, zodat we de voordelen van het lidmaatschap mondeling kunnen onderbouwen en eventuele vragen van jouw kant kunnen beantwoorden.

CONTACT

De voordelen van een partnerschap

Als MKB-ondernemer heb je naast het lidmaatschap ook de mogelijkheid om partner van MKB-Nederland Regio Zwolle te worden. Dit partnerschap biedt je extra tools om jouw bedrijf nóg beter te profileren, waarbij wij samen met jou een maatwerkpropositie ontwikkelen. Benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Maak dan een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor een partnerschap te bespreken. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 038 - 30 33 049.

CONTACT

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!