Challenge provincie Overijssel

Geplaatst op 16-03-2023

Overijssel telt bovengemiddeld veel familiebedrijven. Zij zijn de ruggengraat van de regionale economie en zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. De provincie Overijssel ondersteunt deze bedrijven daarom op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van de bedrijfsopvolging, het (verder) digitaliseren van het bedrijf of het verduurzamen van het productieproces. Hiervoor heeft de provincie de afgelopen 3 jaar het programma Family Next uitgevoerd, waaraan veel familiebedrijven al hebben deelgenomen. De provincie heeft gemerkt dat thema’s als bedrijfsopvolging of veranderingen (zoals digitalisering en verduurzaming) gevoelige onderwerpen (kunnen) zijn. Je kan je misschien wel voorstellen dat deze onderwerpen vaak meerdere personen treffen, uit verschillende generaties, die soms hun eigen (mogelijk tegenstrijdige) belangen en overtuigingen hebben. 

Eind 2023 loopt het programma Family Next af. De provincie is daarom op zoek naar interactieve oplossingen om de thema’s van dit programma ook na 2023 op een aansprekende manier beschikbaar én bespreekbaar te maken. Zie het als het nalaten van een soort erfenis aan alle familiebedrijven in Overijssel die er hun voordeel mee kunnen doen!

Heb jij creatieve oplossingen om op een interactieve manier de thema’s in familiebedrijven bespreekbaar te maken? Pitch je idee dan bij de Provincie Overijssel. We hopen met deze tool een heel groot aantal ondernemende families in de provincie Overijssel te bereiken waar ze blijvend gebruik van kunnen maken. Wat is er te winnen?

  • Kans op een opdracht van maximaal € 78.000,- (dit bedrag is exclusief BTW). 
  • Voor de tweede en derde keuze is er een vergoeding van €1.000.

Meer informatie op de website van de Provincie Overijssel.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!