Een veilige werksfeer voor je medewerkers

Geplaatst op 20-12-2022

Nieuws van Vrieling Adviesgroep.

Eerder was er al ‘#metoo’, maar zeker sinds de diverse onthullingen in landelijke media, staat grensoverschrijdend gedrag in Nederland hoog op de agenda. Hoe voorkom je grensoverschrijdend gedrag binnen je bedrijf? De inzet van een extern vertrouwenspersoon draagt bij aan een open, goede werksfeer en helpt ongewenst gedrag te voorkomen. Wat een vertrouwenspersoon precies doet? Hanneke Hakkers van arbodienstverlener Fizie vertelt erover.

Hanneke Hakkers is extern vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en integriteit voor klanten van Fizie in de regio Zwolle. En Fizie is onderdeel van MKB-Nederland Regio Zwolle partner Vrieling Adviesgroep. Sinds de publiciteit rondom grensoverschrijdend gedrag krijgt Hanneke veel meer meldingen van medewerkers die zich niet veilig voelen. “Het gaat bijvoorbeeld om pesten, seksuele intimidatie of discriminatie. Een aanraking, een verkeerd grapje, dat soort zaken. Mijn toegevoegde waarde zit erin dat het verhaal op tafel komt en dat de melder zelf op zoek kan naar een mogelijke oplossing. Ik probeer ze dus een stapje verder te helpen.”

Meer lezen over de inzet van een extern vertrouwenspersoon? Lees het hele interview met Hanneke op fizie.nl.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!