Hoe werkt u aan een gezond en vitaal bedrijf? 

Geplaatst op 30-05-2024

Bijdrage van ArboNed

Als werkgever wilt u goed voor uw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van uw bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl voornamelijk bij uw medewerkers ligt, betekent dit niet dat u als werkgever hier geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doet u dat? ArboNed geeft u praktische tips en handvaten. 

Hoe gezond en vitaal zijn uw medewerkers?
De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hét vertrekpunt om de arbeidsrisico’s in uw bedrijf in kaart te brengen. Bijvoorbeeld het tillen van zware spullen of het langdurig werken achter een beeldscherm. Een logisch vervolg op de RI&E is het Preventief medisch onderzoek (PMO) voor uw medewerkers.

Preventief medisch onderzoek 
Het PMO is een uitgebreide gezondheidscheck die uw medewerkers inzicht geeft in hun fysieke en mentale gezondheid. Met de adviezen uit het PMO kunnen ze zelf verder aan de slag met het verbeteren van hun gezondheid en leefstijl. Met het aanbieden van het PMO toont u als werkgever waardering voor uw medewerkers en u laat zien dat u hun gezondheid belangrijk vindt. 

RI&E als basis voor het PMO
De arbeidsrisico’s die naar voren komen in de RI&E vormen de basis voor het PMO. Toont de RI&E bijvoorbeeld aan dat een hoge werkdruk kan leiden tot psychische klachten, dan komt dit terug in het PMO. Met het uitvoeren van het PMO draagt u bij aan het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit in uw bedrijf en het voorkomen van verzuim.

Ondersteuning bij het PMO
Wilt u werken aan een gezond en vitaal bedrijf? Dan helpt ArboNed u op een manier die het best bij uw bedrijf past: doet u het helemaal zelf, besteedt u liever alles uit of kiest u voor een middenweg?

  • Zelf doen: gezond ondernemen begint bij een gezonde en veilige werkomgeving. Download de checklist met bijbehorende tips en ontdek hoe uw bedrijf ervoor staat.
  • Samen doen: wilt u sparren over vervolgstappen op het PMO of het bevorderen van een gezonde leefstijl binnen uw bedrijf? Schakel dan via Mijn Vitaliteitsexpert de deskundigen van ArboNed in. Zij zijn flexibel inzetbaar voor 2, 4 of 8 uur.
  • Laten doen: als werkgever toont u betrokkenheid bij uw medewerkers door hen een PMO aan te bieden. Zo bevordert u de gezondheid en vitaliteit binnen uw bedrijf. Bekijk hier het PMO aanbod van ArboNed. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers? Kijk dan op de website van ArboNed of neem contact op met ArboNed. 

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!