Officieel startsein voor uniek techniekcentrum LUX038

Geplaatst op 03-04-2023

Bijdrage van het Deltion College.

Op 16 februari werd het officiële startsein gegeven voor RIF-project LUX038. Dit is een bijzondere leer- en werkplek in de oude fabriek van Philips aan de Ceintuurbaan in Zwolle, waar technologie, technische bedrijven en talentvolle mensen samenkomen. Een unieke samenwerking in de regio én een antwoord op de grote vraag naar goed technisch personeel!

Bij LUX038 kunnen vakspecialisten zich laten bijscholen, werken mbo-studenten aan projecten en leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen er kennismaken met technische beroepen. Met name in de vakgebieden metaal- en metalektro, elektro, hout & meubel en afbouw & onderhoud. Hierbij zijn zowel docenten van de deelnemende scholen als hybride docenten uit het vakgebied betrokken.

In de industriële hal van ruim 2700 m² kunnen projecten groots worden aangepakt, letterlijk en figuurlijk. De verbouwing is nog in volle gang, maar binnenkort is de hal écht gebruiksklaar.

Partners in LUX038

Partners in RIF-project LUX038 zijn OBM-Oost, Harwoonie, Carolus Clusius College, Thorbecke Scholengemeenschap, Hogeschool Windesheim, het Deltion College en het regionale bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG), Stichting Kennispoort, Praktijkopleidingen Schilderen, Regionaal Techniek Centrum (RTC), Vrienden van de Bouw en Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

Al deze partners doen mee in het Regionaal Investeringsfonds (RIF) door zichzelf en hun achterban te verbinden aan LUX038. Zij leveren menskracht om te doceren, te leren en te professionaliseren.

Meer informatie over LUX038

Wil je graag meer informatie over LUX038? Klik dan hier.

De partners in een X-vorm, die verwijst naar het nieuwe beeldmerk van LUX038.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!