Stapsgewijs aan de slag met je eigen circulaire businesscase of vraagstuk

Geplaatst op 13-09-2022

Speciaal voor mkb’ers Regio Zwolle

Realiseer je je hoe snel het jaar 2030 dichterbij komt? Het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kun je je maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken. Het mooie voor mkb’ers in Regio Zwolle is: je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn verschillende organisaties, projecten en initiatieven die je kunnen ondersteunen. Eén daarvan is Rond Ondernemen.

Rond Ondernemen is het praktisch opgezette programma, dat je stapsgewijs op weg helpt naar het ontwikkelen van je circulaire visie, kennis en vaardigheden en bij het oplossen van je eigen circulaire vraagstukken.

Wil je meer weten over circulair ondernemen in Regio Zwolle en over Rond Ondernemen? Kom kennismaken op 5 oktober 2022tijdens de warming-up sessie op Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle.

Warming-up circulair ondernemen

Datum: 5 oktober 2022

Locatie: Bedrijvenpark Hessenpoort (exacte locatie volgt)

Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Geen deelnemerskosten, beperkt aantal plaatsen

Programma en Aanmelden

Leren én doen

Bij Rond Ondernemen kun je kiezen uit twee bouwstenen: de circulaire leerlijn en het incompany-traject. Voor welke bouwsteen je ook kiest, je ontmoet altijd andere ondernemers uit de regio, waarmee je kunt sparren over de stappen die je overweegt of uitdagingen die je hebt.

In de circulaire leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel. Om ook de interne organisatie, afnemers en keten mee te krijgen leert de deelnemer haar/zijn circulaire verhaal goed te pitchen. De leerlijn is een combinatie van vier fysieke bijeenkomsten en vier online modules (MOOC, Saxion) en start met studenten van Cibap, die individuele deelnemers helpen met creatieve inspiratie om tot een idee te komen. De mkb-ondernemer werkt het beste idee verder uit in de leerlijn. Meer informatie.

Het incompany-traject is voor dga’ers die de route naar een circulaire bedrijfsvoering willen versnellen en bestaat uit vier logische stappen: na een intake en een strategische sessie volgt een analyse en worden kansrijke vervolgstappen bepaald. Vervolgens maken we afspraken over maatwerkbegeleiding bij projectrealisatie, ketensamenwerking, financiering en andere onderwerpen. Iedere deelnemer volgt zijn/haar eigen traject. Interactie met andere ondernemers is gewaarborgd door deelname aan circulaire tafels en kwartaalbijeenkomsten. De ondernemer wisselt daar ervaringen uit, stelt specifieke vragen of helpt andere ondernemers met inspiratie of advies. Meer informatie.

Kosten

Door de inzet van negen partners en een bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle kun je voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan het Rond Ondernemen-programma. De warming-up kunnen we zelfs kosteloos aanbieden, dankzij medewerking van Ondernemersverenging Hessenpoort en het gastbedrijf. Schrijf je in.

Meer informatie

www.rondondernemen.nl of neem contact met ons op via info@rondondernemen.nl

Rond Ondernemen is een initiatief van

Mede mogelijk gemaakt dankzij de Regio Deal Regio Zwolle

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!