Subsidie-update

Geplaatst op 27-05-2024

Bijdrage van Moore MKW

Als Moore MKW Subsidieadvies zijn wij er voor alle werkgevers en ondernemers. Of je nu investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen, bezig bent met de ontwikkeling van een innovatief product of op zoek bent naar mogelijkheden om te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers. Wij adviseren je graag over diverse interessante subsidieregelingen én doen tevens de aanvraag voor jullie.  

Deze maand lichten wij de volgende actuele onderwerpen voor je uit: 

•          Profiteer optimaal van de WBSO-regeling!
•          SLIM-subsidie weer beschikbaar
•          Subsidies voor elektrische bedrijfsauto’s in 2024
•          Subsidietip mei: vraag de subsidie R&D-Samenwerkingsprojecten aan

Profiteer optimaal van de WBSO-regeling! 
Wil je optimaal profiteren van de WBSO-regeling? Onze specialisten helpen je graag. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) verlaagt de financiële lasten voor R&D-projecten, waardoor je minder loonbelasting betaalt. Maakt je al gebruik van de WBSO? Wij geven een second opinion, beoordelen je WBSO-uren en kijken of je meer uren kunt aanvragen. Met onze expertise maximaliseer je de voordelen van deze regeling. Neem vrijblijvend contact op en ontdek hoe wij je verder kunnen helpen bij de WBSO-aanvraag.

Check de WBSO-regeling

SLIM-subsidie weer beschikbaar 
Met de SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden kun je als ondernemer voordelig investeren in ontwikkelplannen en de scholingsbehoefte van jouw bedrijf in kaart brengen. Deze is in juni en juli weer beschikbaar. Werk je samen met minimaal één ander mkb-bedrijf en bijvoorbeeld een opleidingsinstelling? Dan kan de subsidie oplopen tot € 500.000. Houd er rekening mee dat er wel een eigen bijdrage wordt gevraagd, aangezien de subsidie 60% van de subsidiabele kosten dekt.

Aanvragen SLIM-subsidie

Subsidietip van mei
Wil je in samenwerking een nieuw product of proces ontwikkelen en past je project binnen een van de Kennis & Innovatie Agenda’s (KIA’s) met maatschappelijke impact? R&D-samenwerkingsverbanden kunnen maatschappelijke uitdagingen aanpakken op gebieden zoals klimaat, gezondheid, veiligheid, en digitalisering (acht maatschappelijke KIA’s). De subsidie kun je aanvragen tussen 6 juni en 12 september 2024 en kan oplopen tot maximaal € 350.000 per innovatieproject. 

Check de voorwaarden

Subsidies voor elektrische bedrijfsauto’s in 2024 
Het subsidielandschap voor elektrificatie staat op het punt van verandering. Profiteer nog in 2024 van subsidies voor elektrische alternatieven, zoals bedrijfsauto’s, voordat ze in 2025 verminderd of zelfs afgeschaft worden. Subsidieadviseur Daan vertelt je in zijn blog meer over de ontwikkeling rondom subsidies voor elektrische alternatieven.  

Lees hier de blog

Meer weten over subsidieregelingen
Heb je vragen over subsidieregelingen? Werk je aan innovatieve projecten en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor subsidies? Bekijk de subsidieregelingen op onze website en heb je vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. 

Bekijk subsidieregelingen

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!