Vrieling viert 75-jarig jubileum

Geplaatst op 13-05-2024


In 75 jaar gegroeid naar een totaal financieel dienstverlener voor de particuliere en zakelijke markt
Donderdag 9 mei 2024 bestaat Vrieling uit Hardenberg 75 jaar. Een bijzondere mijlpaal! In al die jaren is het familiebedrijf, met de derde generatie aan het roer, uitgegroeid tot een grote, zelfstandige speler met ruim 275 werknemers. Werkzaam vanaf 4 locaties in Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle en actief in drie verschillende marktdomeinen: particulier, zakelijk en specials. Vrieling biedt haar particuliere en zakelijke klanten in iedere levensfase rust, continuïteit en zekerheid op het gebied van financieel advies. Goed geregeld met Vrieling.

Klaar voor de toekomst
Met een aangescherpte missie en visie, een vernieuwd logo en met nieuwe, frisse energie is het bedrijf meer dan ooit klaar voor de toekomst. Het 75-jarig jubileum is dan ook het moment om te vieren, terug te blikken én vooruit te kijken.
De keuze voor een stabiele en vooral autonome groei is in al die jaren succesvol gebleken. Het bedrijf focuste niet alleen op verdieping, maar juist ook op verbreding van de dienstverlening aan de klant. De ondernemersgeest van de eerste generatie Vrieling, samen met de persoonlijke aandacht voor mensen vormt in 2024 nog steeds de basis van het bijzondere bedrijf. Jasper Vrieling, derde generatie Vrieling en commercieel directeur: “Wat ik de mooiste ontwikkeling vind in deze 75 jaar is toch de cultuur, die is altijd overeind gebleven. Dat wat mijn opa en oma startten, overgenomen door mijn oom en vader, zie ik nu nog steeds dagelijks terug: samen met elkaar de schouders eronder en gaan voor het beste voor onze klant. De oprechte betrokkenheid bij onze klanten en het steeds blijven doorontwikkelen, dat is echt prachtig om te zien”.
Vrieling is zich ervan bewust dat dit alles niet was gelukt zonder het trouwe klantenbestand, alle enthousiaste en vakinhoudelijke werknemers, de ondernemende regio en de mooie samenwerkingen met overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties en wil hen daarvoor dan ook oprecht bedanken.

Tijd om te vieren
In dit bijzondere jubileumjaar staan verschillende activiteiten op de planning. De aftrap is een toost met de medewerkers op het jubilerende bedrijf en ook deelt buurt en maatschappij mee. Maandelijks maakt een maatschappelijke organisatie of vereniging uit de buurt in dit feestelijke jaar eenmalig kans op een mooi geldbedrag. Maarten Offinga (burgemeester gemeente Hardenberg), Karin Prins (ondernemer in Hardenberg), Eric Linde (notaris), Rob Zuidema (voorzitter Economic Board Regio Zwolle) en Jasper Vrieling (commercieel directeur Vrieling) nemen deel in de speciaal hiervoor opgerichte commissie en beoordelen de inzendingen. Daarnaast wil Vrieling haar positie als kennispartner in de regio verstevigen. Hiervoor organiseren we door het jaar heen organiseert diverse inspirerende kennissessies voor relaties en partners.

Blijven ontzorgen en meedenken met de klant
Een extra feestelijk jaar dus, maar ondertussen blijft Vrieling natuurlijk oplossingen bieden voor het voorkomen en verkleinen van financiële risico’s en het verhelpen van de gevolgen. Met diensten als verzekeringen, financieel en hypotheekadvies, makelaardij en bankzaken adviseren zij particuliere
klanten in de breedte. Als onafhankelijk adviseur op het gebied van risico-advies, pensioen, arbodienstverlening en duurzame inzetbaarheid van personeel staan zij naast de zakelijke klant. Preventie en duurzaamheid staan hierbij centraal. Daarnaast is het bedrijf specialist in camper- en caravanverzekeringen, expertise en taxaties daarvan én in oldtimerverzekeringen.
Door toekomstbestendig te ondernemen, te investeren in de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers en in het digitaal fundament, presenteert Vrieling zich als een persoonlijk en digitaal familiebedrijf dat verbonden is met mens en maatschappij. De medewerkers zijn samenwerkers die regie hebben op hun eigen ontwikkeling en met elkaar structureel een buitengewone klantbeleving bieden. Als financieel dienstverlener denkt het bedrijf met de klant mee en ontzorgt hen.

Meer weten over hoe het begon?
Historie Vrieling: van 1949 tot 2024
In 1949 starten Jasper en Jeltje, ouders van de broers Wim en Gerrit Jan Vrieling, met Vrieling Assurantiën. Bijna twintig jaar nadat zijn ouders begonnen met het verkopen van verzekeringen, stapte Wim in 1968 in het bedrijf. Naast zijn verzekeringsdiploma, haalde hij ook zijn makelaarspapieren en zette de makelaarstak op. In 1978 besloot Gerrit Jan om officieel het bedrijf te versterken. Wim hield zich bezig met makelaardij en Gerrit Jan met verzekeren. In de jaren daarna groeide Vrieling beheerst door en werden ook de eerste medewerkers aangenomen. In 1995 breidt het bedrijf uit naar vier zelfstandige bedrijfsonderdelen: verzekeringen, makelaardij, hypotheken en pensioenen.
Na ruim 50 en 40 jaar actief te zijn geweest voor het familiebedrijf zetten Wim en Gerrit Jan in 2021 een stap terug in de dagelijkse uitvoering, maar zijn zij nog altijd via de Raad van Commissarissen nauw betrokken bij het bedrijf. Derde generatie Jasper Vrieling, staat nu aan het roer als commercieel directeur. Samen met Serge Evers (algemeen directeur), Fernando Buitenhuis (directeur volmachtbedrijf), Jacquelien Geuzinge (directeur particuliere en zakelijke markt) en Camiel Slot (directeur specials) vormt dit vijftal het directieteam. En nu, 75 jaar na oprichting, bestaat Vrieling uit ruim 275 collega’s die samen actief zijn in drie verschillende marktdomeinen en 10 verschillende bedrijfsonderdelen. Een bedrijf om trots op te zijn en waar ook in de toekomst aan gebouwd blijft worden.


V.l.n.r. Fernando Buitenhuis (directeur Volmachtbedrijf), Camiel Slot (directeur Specials), Jasper Vrieling (commercieel directeur), Jacquelien Geuzinge (directeur particuliere en zakelijke markt) en Serge Evers (algemeen directeur)

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!