Webinair De Nieuwe Pensioenwet 11 juni 2024

Geplaatst op 04-06-2024

Bericht van Hans Bakker, Coördinator lokale lobby/regiomanager Beter Aanbesteden

Ondernemersland is volop in beweging. Er komt veel op ondernemers, maar ook ondernemersverenigingen, af. Dit vraagt om kennis en samenwerking. Graag willen we jullie daarbij vanuit de Malietoren ondersteunen.

Webinar Nieuwe pensioenwet (in onderstaande link een wordocument met dezelfde informatie)

https://mkbregiozwolle.nl/wp-content/uploads/2024/06/Webinar-De-Nieuwe-Pensioenwet.docx

Op 11 juni van 10.30-11.30 uur organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland het webinar ‘Aan de slag met de nieuwe pensioenwet: hoe kom je als (MKB-)ondernemer tot een eerste pensioenregeling?’ 

De meeste Nederlandse werkgevers bieden een pensioenregeling aan hun medewerkers aan. Omdat nog niet iedere werkgever een regeling heeft, organiseren wij dit webinar met adviezen over of het verstandig is om een pensioenregeling op te zetten voor je medewerkers, en over hoe het opzetten van de eerste pensioenregeling werkt. Ook vertellen we over de tegemoetkoming voor 100 ondernemers voor een pensioenadviseur die je helpt om tot je eerste pensioenregeling te komen. 

In dit webinar wordt ingegaan op vragen zoals: 

 • Waarom wil je als ondernemer een eigen pensioenregeling voor je medewerkers?  
 • Wat zijn de voor- en nadelen van het aanbieden van een pensioenregeling? 
 • Heb je een pensioenadviseur nodig, of kan je zelf de pensioenregeling afsluiten? 
 • Hoe kies je de uitvoerder waar de pensioenregeling is ondergebracht? 
 • Wat kost het aanbieden van een pensioenregeling? 
 • Wat gebeurt er nadat de pensioenregeling van kracht is geworden? 

Er wordt ook aandacht besteed aan vragen over de eerste pensioenregeling waar ondernemers in de praktijk tegenaan lopen. Onder leiding van Jannie Benedictus gaan Jan Zwiers en Rosa d’Adelhart Toorop hierover met elkaar in gesprek. Tijdens het webinar is er volop ruimte om vragen te stellen. 

Dit webinar is vooral bedoeld voor directeuren, HR-verantwoordelijken en financieel managers van MKB-ondernemingen die nog geen pensioenregeling hebben.  Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit webinar bij te wonen.  

Sprekers 

 • Jannie Benedictus – Financieel journalist en columnist bij o.a. het FD 
 • Jan Zwiers – Pensioenadviseur bij VMD Koster 
 • Rosa d’Adelhart Toorop – Beleidssecretaris Pensioen bij VNO-NCW en MKB-Nederland   

Na afloop van dit webinar weet je: 

 • Hoe je de oriëntatiefase doorloopt samen met een adviseur 
 • Wat je rol is als werkgever 
 • Welke stappen je moet zetten om tot een nieuwe regeling te komen 
 • Wat praktische zaken zijn om over na te denken 
 • Hoe andere MKB-ondernemers het aanpakken in de praktijk 

Aanmelden is kosteloos en aanmelders ontvangen ook de terugkijklink. Ook kan men vragen stellen bij de aanmelding en tijdens het webinar. De sprekers nemen deze vragen mee in hun verhaal en beantwoorden zo veel mogelijk vragen.

Aanmelden

Malieacademy: voor bestuurders van ondernemersverenigingen

Ook als lokaal belangenbehartiger zie je graag het effect van je handelingen. Met inzichten in jouw markt, in wie jij bent en waar jij sterk in bent, heb je nu eenmaal een beter zicht op resultaat. Effectiever werken: het kan. Leer meer te halen uit jouw inspanningen. De MalieAcademy helpt je om de betere versie van jezelf te worden. Volg één van onze boeiende, inspirerende en praktijkgerichte opleidingen, waarmee je ’t allerbeste uit jezelf en je omgeving haalt.

Hieronder tref je het programma aan met diverse onderwerpen die voor een lokale vereniging belangrijk kunnen zijn:

Voor meer informatie www.malieacademy.nl

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!