Webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’ op 17 november

Geplaatst op 24-10-2022

Laat werkstress niet omslaan in verzuim
Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Sterker nog: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Maar wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress?

Je zaak draaiende houden
Onze prestaties, ons welzijn en zelfs onze gezondheid kunnen lijden onder stress. Want ga maar na: ongeveer 30% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Een werknemer met een burn-out ben je gemiddeld 279 dagen kwijt. En juist in deze tijden van toenemende werkdruk en personeelstekorten heb je je werknemers hard nodig om jouw zaak draaiende te houden.

Zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen
Het goede nieuws is dat je verzuim door werkstress vaak kunt voorkomen. Onder meer door op tijd signalen te herkennen en deze aan te pakken. Het werkt voor jouw collega’s net als bij een batterij. Zij kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier en balans ervaren. Blijf daarom in gesprek met elkaar, organiseer individuele aandacht, geef ruimte voor zaken waar werknemers energie van krijgen en schakel op tijd hulp in.

Praktische gratis tools
Je kunt een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en verlagen van stress. Wil je weten hoe? Bekijk de tips en ondersteuning van onze partner ArboNed:

  • Volg het webinar Voorkom verzuim door werkstress op 17 november
    Tijdens dit interactieve webinar hoor je meer over het ontstaan van werkstress, hoe je de signalen herkent en wat je samen met jouw werknemers kunt doen om werkstress te verlagen. Het webinar is op donderdag 17 november om 12.30 uur. 

>> Meld je gratis aan

  • Werkstress-gids met tips
    Hoe herken je signalen van werkstress? Wat kun je doen om werkstress effectief aan te pakken? Hoe voer je het gesprek over werkdruk met je werknemers? In de gratis gids ‘Voorkom verzuim door werkstress’ vind je handvatten en voorbeelden.

>> Download de gids

Meer weten
Het effectief aanpakken van werkstress draagt bij aan het voorkomen van verzuim. Wil je meer weten of kun je hier hulp bij gebruiken? Bekijk de themapagina van ArboNed.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!