Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar dankzij Voorschakeltraject ICT

Geplaatst op 21-02-2023

ICT is een belangrijke pijler onder slim en innovatief werken bij het midden- en kleinbedrijf. Maar zonder enige kennis van IT wordt een sollicitant vaak niet aangenomen, hoewel er veel vacatures zijn. Om werkzoekenden en werkgevers samen te brengen, ontwikkelden Wiepie van der Veen van Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Eric Nak van het Deltion College samen met het bedrijfsleven het ‘Voorschakeltraject ICT Applicatiebeheer en Deskengineer’.

Het Voorschakeltraject ICT Applicatiebeheer en Deskengineer is een leertraject met baangarantie voor werkzoekenden met minimaal mbo-niveau. Zij worden in twaalf weken opgeleid om aan de slag te gaan als beginnend deskengineer of ICT-applicatiebeheerder. Nadat de deelnemers het traject goed afgerond hebben, krijgen zij minimaal een halfjaarcontract bij het bedrijf waar zij tijdens het traject praktijkervaring opgedaan hebben.

Een nieuwe groep start in april. Deelname aan het voorschakeltraject is kosteloos dankzij subsidie via de Sectortafel E-commerce & IT Regio Zwolle

Ben jij werkgever en wil je graag een werkplek beschikbaar stellen? Of wil je graag meer weten over het Voorschakeltraject ICT? Neem dan contact op met Eric Nak (enak@deltion.nl, 06-27281955).

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!