De nieuwe generatie is cruciaal voor een toekomstbestendige regio Zwolle

Geplaatst op 27-02-2024

Bijdrage van de Rabobank

Het talent van jongeren is hard nodig voor vernieuwing en versnelling in de regio Zwolle. Daarnaast een broodnodig antwoord op de arbeidskrapte en toekomstige vergrijzing. Het vinden van personeel is lastig, vooral als het gaat om jonge professionals die cruciaal zijn voor vernieuwing en cultuur in uw bedrijf. Het aantrekken en behouden van deze doelgroep klinkt simpeler dan het is. Laten we het talent van jongeren beter benutten om de regionale economie vorm te geven. Meedenken? Doe dan mee aan de inspirerende sessie op 11 april.  

Vernieuwen en Versnellen in regio Zwolle: Verbind jongeren aan ondernemers
In december 2023 presenteerde Rabobank het onderzoeksrapport Vernieuwen en Versnellen in regio Zwolle. Innovatie in het bedrijfsleven blijft achter, evenals actiegericht samenwerken en het besef van urgentie tot verandering en versnelling. De infrastructuur kan zeker nog verbeteren en de regio kan het talent van jongeren nog beter inzetten om de regionale economie vorm te geven. Het tofste panel van de regio Kwart voor Regio Zwolle ging in januari met een aantal medewerkers van Rabobank aan de slag met het vraagstuk ‘aantrekkelijk werkgeverschap’.  De uitkomsten hiervan dienen als bouwstenen voor de volgende bijeenkomst op 11 april, waarvoor we u uitnodigen. 

Inspiratiesessie 11 april de centrale vraag: Hoe werven en behouden ondernemers jonge mensen?
We nodigen mbo- en hbo-studenten uit, de young professionals van Kwart voor Regio Zwolle en u als ondernemer. Wilt u, indien mogelijk, ook een medewerker van uw bedrijf onder de 35 jaar meenemen? Ontdek tijdens deze bijeenkomst samen de behoeften en wensen van jonge mensen en ontvang concrete tips en handvatten. Leer van young professionals. Luister naar hun perspectief en gebruik dit om uw organisatie aantrekkelijker te maken voor jong talent.

Aanmelden  
Wilt u met ons meedenken? De sessie wordt gehouden op 11 april van 19.15 tot 22.15 in de omgeving van Zwolle. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via Jenneke.palland@rabobank.nl onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en met hoeveel personen u komt. Wilt u meer informatie of sparren? Stuur Jenneke een bericht of bel haar op 06 109 52 060.

Meer informatie over het Rabobank Regio Onderzoek Zwolle: 
Vernieuwen en versnellen in de regio Zwolle – Rabobank

Meer informatie over @Kwart voor Regio Zwolle:
https://www.expeditieregiozwolle.nl/kwart-voor-regio-zwolle 
Vijfentwintig jonge experts uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven, de media, wetenschap & cultuur uit Regio Zwolle onder de vijfendertig jaar vormen samen het nieuwe regiopanel Kwart voor Regio Zwolle.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!