De zero-emissiezone in Zwolle komt eraan! (deel 3)

Geplaatst op 28-02-2024

Bijdrage van de gemeente Zwolle

Vanaf 1 januari 2025 wordt de binnenstad van Zwolle een emissievrije zone. Vanaf dan rijden er steeds minder bestel- en vrachtauto’s die uitlaatgassen uitstoten. Deze regel komt voort uit het nationale Klimaatakkoord. Onderneemt u in het gebied binnen de stadsgrachten? Of komt u er vaak met uw bedrijfsauto? Dan kan dit invloed hebben op het bezorgen of ontvangen van goederen, of op uw werk. 

De gemeente vindt het belangrijk dat ondernemers in en buiten de binnenstad zich tijdig voorbereiden op de komst van de zone. En wil ondernemers goed informeren over de maatregel en helpen bij de overstap naar vervoer zonder uitstoot. In deze nieuwsbrief informeert de gemeente Zwolle u bij wie u hulp kunt vragen.

Hulp en ondersteuning
Omdat de gemeente begrijpt dat de invoering van de maatregel voor u als ondernemer ingrijpend kan zijn, helpen we u met informatie, ideeën en een gratis adviesgesprek met logistiek makelaar Christa Baas.

Logistiek makelaar Christa Baas

Waarmee kan de logistiek makelaar u als ondernemer helpen?
Christa Baas is logistiek makelaar bij Logistics Overijssel en helpt organisaties en bedrijven bij deze overstap.
‘Kijk naar je huidige processen en ga ervaren hoe het is om in een elektrisch voertuig te rijden.’

Een gratis adviesgesprek houdt in:

  • Uitleg over wat de emissievrije zone betekent voor u.
  • Vergelijking van de kosten van uw huidige bedrijfsauto met een emissievrij alternatief.
  • Uitleg over subsidies en belastingvoordelen waar u recht op heeft.
  • Advies. Zoals hoe ver een bedrijfsauto kan rijden voordat u het moet opladen, trekkracht en waar u het kan opladen.
  • Beantwoording van uw vragen over rijden zonder uitstoot.

Wilt u een adviesgesprek met logistiek makelaar Christa Baas? Vraag een gratis adviesgesprek aan via www.zwolle.nl/zeroemissie of stuur een e-mail naar c.baas@overijssel.nl

Vragen? 
Heeft u nog vragen? Op de website www.zwolle.nl/zero-emissie en www.doehetzero.nl/zwolle  worden veel vragen beantwoord. Ook kunt u ons bellen op telefoonnummer 14 038. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!