Hoe houdt u uw werknemers gezond en veilig aan het werk

Geplaatst op 22-06-2023

Bijdrage van ArboNed Zwolle

Wist u dat de Nederlandse Arbeidsinspectie bedrijven regelmatig inspecteert op de zorg voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers? Daarbij controleren ze onder meer op de aanwezigheid van een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Heeft u een actuele RI&E?

Veilig en gezond aan het werk
Met de wettelijk verplichte RI&E brengt u de arbeidsrisico’s in uw bedrijf in kaart. Bijvoorbeeld het werken met gevaarlijke stoffen. Of grensoverschrijdend gedrag op de werkplek. De RI&E zorgt ervoor dat u deze risico’s kunt aanpakken. Zo kunnen uw werknemers hun werk gezond en veilig (blijven) doen.

Bespaar tijd en geld
ArboNed begrijpt dat u het als ondernemer al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw zaak. Wilt u tijd én geld besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in uw branche.

Zo pakt u het aan
Wilt u de arbeidsrisico’s in uw bedrijf kaart brengen en aanpakken? En zo verzuim en arbeidsongevallen voorkomen? ArboNed geeft u graag tips en hulpmiddelen:

  1. Maak zelf een RI&E: in deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe u zelf een start kunt maken met uw branche-RI&E.
  2. Snelle en deskundige hulp: met Mijn-preventie-expert ontvangt u een aantal uur ondersteuning en coaching van een professional. Zo kunt u in het vervolg zelf de RI&E maken.
  3. Ondersteuning van A tot Z: wilt u de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat uw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen u van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Kijk dan op de themapagina ‘Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)’.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!