Klaas Feenstra over Good Practice: collega-ondernemers helpen elkaar verder

Geplaatst op 20-04-2023

”Wat we willen bereiken met Good Practice? Dat ondernemers elkaar weten te vinden en successen en kennis met elkaar delen. Want je wordt soms net zo gelukkig van andere ondernemers verder helpen als van werken aan je eigen bedrijf”, vertelt Klaas Feenstra, projectleider van Good Practice.

“Voor het programma Good Practice stellen wij een groep van 25 koplopers samen. Iedere koploper heeft een eigen aanpak, unieke kennis en drive om zijn of haar ‘good practice’ naar een volgende fase te brengen. Zo willen wij de kennis uit Regio Zwolle delen, ontwikkelen en presenteren aan de rest van Nederland. Samen laten we de kracht van onze regio zien!”, deelt Klaas.

Leiderschap versterken
Good Practice is opgericht om het leiderschap in Regio Zwolle te versterken. “Uit onderzoek blijkt dat het ondernemersecosysteem in Regio Zwolle lager scoort dan het landelijk gemiddelde op de thema’s leiderschap, netwerken en het ontwikkelen van nieuwe kennis. Ook ontbrak er een plek voor gevestigde ondernemers om hun kennis te delen met anderen”, legt Klaas uit. Good Practice is een initiatief van de Economic Board Regio Zwolle en een project van de Regio Deal Regio Zwolle. Kennispoort Regio Zwolle voert het programma uit.

Koplopers delen kennis
“Koploper word je niet zomaar. Voordat een ondernemer deelneemt aan het programma, gaat hij of zij door een selectiecommissie. Zo willen we een zo divers mogelijke groep samenstellen. Op dit moment hebben we zo’n zeventien koplopers binnen Good Practice”, vertelt Klaas enthousiast.  

Iedere koploper deelt zijn ervaringen en kennis over kansen en uitdagingen binnen het mkb. Klaas: “Denk onder andere aan thema’s zoals circulair ondernemen, het vinden en behouden van personeel en digitalisering. Het delen van kennis doen de koplopers op hun eigen manieren. Zo was Erik Jutstra van Moderna te beluisteren in de Kennispoort Koffiebreak podcast over familiebedrijven. Spreekt Emmelien Regeling van RPP Kunststoffen regelmatig op events over circulariteit en betekenisvol ondernemen. En deelt Frans van der Kolk zijn kennis via een traject voor ondernemers die snel en succesvol willen groeien. We kijken wat bij de koploper en doelgroep past!’’

Leren van elkaar
Klaas: “Ben je een ondernemer met een vestiging in Regio Zwolle? En wil je leren van de ervaringen en unieke kennis van collega-ondernemers? Dan kunnen wij jou koppelen aan een koploper van Good Practice.’’ Een actueel overzicht van de koplopers staat op de website. Hier kun je alvast kennismaken met de verschillende koplopers.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!