Steun voor ondernemers in nood

Geplaatst op 06-04-2023

Ondernemers die door de bomen het bos niet meer zien, bij wie het water aan de lippen staat op die door betalingsproblemen van hun klanten zélf kopje onder dreigen te gaan. Deze situaties komen veel vaker voor dan we denken. Alleen, bijna niemand durft er over te praten, laat staan om dat ze om hulp vragen. Francine Meijerink is onafhankelijk ‘ondernemersadviseur met specialisatie schuldhulpverleningsproblematiek’ in regio Zwolle. Zij doorbreekt dit taboe én helft ondernemers weer vooruit.

De hulp op maat vloeit voort uit de crisisherstelaanpak waarmee Regio Zwolle in en na de coronacrisis landelijke bekendheid kreeg. De Regio Zwolle Brigade werd opgericht, met als doel ondernemers door de crisis te loodsen. De brigade initieerde onder meer belacties: Ondernemers en andere professionals belden ondernemers me de ogenschijnlijke simpele vraag: Hoe gaat het met jou en jouw bedrijf? De gesprekken, een luisterend oor en soms daaropvolgende praktische hulp bleken een schot in de roos. Deze unieke lokale aanpak krijgt nu een extra verdiepingsslag, met de inzet van Francine Meijerink in de 22 gemeenten van Regio Zwolle.

Lees hier het hele artikel van Regio Zwolle.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!