Uw medewerkers gezond en veilig aan het werk houden?

Geplaatst op 08-04-2024

Regel het met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Bijdrage van ArboNed

Wilt u gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen in uw bedrijf zoveel mogelijk voorkomen? Zorg dan voor een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijhorende Plan van aanpak. Hiermee werkt u aan een gezonde en veilige werkplek. ArboNed helpt u hier graag mee.

Arbeidsrisico’s verminderen en voorkomen
Met de RI&E inventariseert u of het werk en de werkomstandigheden gevaarlijk of ongezond kunnen zijn voor uw medewerkers. Is dat het geval? Bijvoorbeeld bij het tillen van zware spullen of bij het langdurig werken achter een beeldscherm? Dan is er sprake van arbeidsrisico’s en neemt u in het Plan van aanpak maatregelen op om de risico’s te voorkomen.

Basis voor een gezond en veilig bedrijf
Met de RI&E en het Plan van aanpak legt u zo de basis voor een gezond en veilig bedrijf. Belangrijk, want zo verlaagt u het verzuim, verhoogt u de productiviteit en verbetert u de prestaties in uw bedrijf en voldoet u aan een wettelijke verplichting. 

Branche RI&E
Bij ArboNed begrijpen wij dat u het als ondernemer al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw bedrijf. Wilt u tijd besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in bepaalde branches.   

Uw ondersteuning bij de RI&E
Wilt u aan de slag met de RI&E? ArboNed helpt u op een manier die het best bij uw bedrijf past: doet u het liever helemaal zelf, besteedt u liever alles uit of kiest u voor een middenweg?

  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe u een start maakt met uw branche-RI&E. 
  • Samen doen: Wilt u ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat u dit in het vervolg zelf kunt? Speciaal voor u is er dan Mijn preventie-expert waarmee u 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional van ArboNed inschakelt. 
  • Laten doen: Wilt u de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat uw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen u van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de RI&E? Bekijk dan onze website of neem contact op met ArboNed.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!