Uw werknemers gezond en veilig aan het werk houden?

Geplaatst op 27-02-2024

Bijdrage van ArboNed

Wist u dat de Nederlandse Arbeidsinspectie bedrijven regelmatig controleert op de zorg voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers? Daarbij controleren ze onder meer op de aanwezigheid van een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Heeft u een actuele RI&E?

Veilig en gezond aan het werk
Met de wettelijk verplichte RI&E brengt u de arbeidsrisico’s in uw bedrijf in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. Zo zorgt u ervoor dat uw medewerkers gezond en veilig hun werk kunnen (blijven) doen. 

Tijd besparen
Bij ArboNed begrijpen wij dat u het als ondernemer al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw bedrijf. Wilt u tijd én geld besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in uw branche.

Zo pakt u het aan
Wilt u de arbeidsrisico’s in uw bedrijf in kaart brengen en aanpakken en zo verzuim en arbeidsongevallen voorkomen? ArboNed helpt u graag op de manier die het best bij u past:

  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe u een start maakt met uw RI&E. 
  • Samen doen: Wilt u ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat u dit in het vervolg zelf kan? Speciaal voor u is er dan Mijn preventie-expert waarmee u 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional inschakelt. 
  • Laten doen: Wilt u de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat uw RI&E dan uitvoeren door onze professionals. Wij helpen u van A tot Z, inclusief toetsing en opstellen van het Plan van aanpak. 

Meer weten? Wilt u meer weten over het in kaart brengen van de arbeidsrisico’s in uw bedrijf? Kijk dan eens hier of neem contact met ArboNed op.

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!