Werken aan een sterke bouw- en infrasector

Geplaatst op 25-08-2022

Innovatieversnellers Bouw & Infra

Wij staan in de bouw- en infrasector voor grote uitdagingen: de schaarste van grondstoffen, de duurzaamheidsopgave,
de enorme vraag naar woningen en de krapte op de arbeidsmarkt. Maar hoe speel je hier als MKB-bedrijf op in?

Dat vraagt om innovatie. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Innoveren vraagt iets van jou, je collega, je medewerkers.
Innovatie is vooral mensenwerk, maar mensen veranderen niet graag oude gewoontes. Succesvol innoveren lukt beter wanneer
je weet hoe je dit moet doen!

Daarom biedt de sectortafel Bouw & Infra nu een unieke kans om te leren hoe innovatie werkt. Samen met Deltion Business, Ditis’Em en Fier&Frank hebben we het programma Innovatieversneller Bouw & Infra ontwikkeld dat jou gaat helpen
om succesvol te innoveren!

Innoveren kun je leren!

Tijdens innovatieversnellers Bouw & Infra leer je samen met anderen uit de bouwsector hoe je doeltreffend innovaties kan leiden. Vanuit bewustwording, nieuwe inzichten, ervaringen van anderen, praktische modellen en handvatten ga je succesvol leren innoveren.

Voor wie
Innovatieversnellers Bouw & Infra is een programma gericht op succesvol innoveren en speciaal ontwikkeld voor bedrijfseigenaren, directieleden, projectleiders en innovatiemanagers die actief zijn in de Bouw & Infra in Regio Zwolle. Je werkt bijvoorbeeld aan nieuwe concepten, producten of samenwerkingsverbanden en je wilt dat innovaties vertaald worden in jouw bedrijf en projecten. Of je wilt binnen je organisatie aan de slag met innovaties, maar weet niet waar en hoe te beginnen.

Het programma bestaat uit:

  • Een online kennismaking met de groep en trainers
  • Een persoonlijke kennismaking
  • Vijf themabijeenkomsten waar we bezig gaan met praktische handvatten en tools om te innoveren in jouw praktijk.

We stemmen het programma af op de ontwikkel- en leervragen van de deelnemers. Daarom word je gevraagd om een online vragenlijst in te vullen om je persoonlijke TMA-profiel vast te stellen. Een TMA is een Talent Motivatie Analyse. Dit is een praktische methode om in korte tijd een scherp beeld te krijgen van jouw talenten en motivatie, jouw kracht en jouw valkuilen. Tijdens het individuele kennismakingsgesprek krijg je een terugkoppeling van jouw persoonlijke TMA.

Bekijk de bijlage voor de trainingsdagen, de trainers en de faciliteiten en kosten.

https://mkbregiozwolle.nl/wp-content/uploads/2022/08/Flyer-Innovatieversnellers-Bouw-en-Infra-1.pdf

Ben je enthousiast geworden? Dat snappen we!

Ben jij klaar om te netwerken?

Word lid van MKB-Nederland Regio Zwolle en maak deel uit van een netwerk van ruim 220 MKB-ondernemers die in alle mogelijke branches actief zijn binnen onze regio. Wij behartigen niet alleen jouw belangen via een politieke lobby, we organiseren jaarlijks ook diverse bijeenkomsten waar jij als lid bij aanwezig kan zijn. Deze netwerkbijeenkomsten zijn zowel groot- als kleinschalig, maar altijd sterk inhoudelijk, laagdrempelig én inspirerend!